view_headline Cuprins

  • Aminoacizi
    • 1) Nomenclatură
    • 2) Clasificare
      • 2. 1) După numărul de grupări funcționale
      • 2. 2) După polarizare
    • 3) Proprietăți fizice
    • 4) Metode de obținere
      • 4. 1) Hidroliza peptidelor și proteinelor
      • 4. 2) Reacția halogeno-acizilor cu amoniacul
      • 4. 3) Reacția hidroxiacizilor cu amoniacul
      • 4. 4) Sinteza STRECKER
      • 4. 5) Din organisme uni/pluricelulare
    • 5) Proprietăți chimice
      • 5. 1) Neutralizarea intramoleculară
      • 5. 2) Reacṭii caracteristice grupei –COOH
      • 5. 3) Reacṭii caracteristice grupei –NH2
      • 5. 4) Reacția de condensare
  • Peptide
    • 1) Nomenclatură
    • 2) Clasificare
    • 3) Metode de obținere
    • 4) Proprietăți chimice
  • Proteine
    • 1) Clasificare
      • 1. 1) După compoziție
      • 1. 2) După solubilitate
    • 2) Proprietăți chimice
      • 2. 1) Hidroliza proteinelor
      • 2. 2) Denaturarea proteinelor
      • 2. 3) Renaturarea proteinelor