view_headline Cuprins

  • Acizi grași
    • 1) Clasificare
    • 2) Nomenclatură
    • 3) Metode de obținere
  • Grăsimi
    • 1) Clasificare
    • 2) Nomenclatură
      • 2. 1) Trigliceridele simple
      • 2. 2) Trigliceridele mixte
    • 3) Proprietăți fizice
    • 4) Metode de obținere gliceride
    • 5) Proprietăți chimice
      • 5. 1) Hidroliza
      • 5. 2) Adiția halogenilor la uleiuri
      • 5. 3) Hidrogenarea uleiurilor
      • 5. 4) Râncezirea grăsimilor
      • 5. 5) Sicativitatea
      • 5. 6) Oxidarea cu agenti oxidanti
  • Săpunuri
    • 1) Clasificare
    • 2) Alcătuire sapunuri
    • 3) Proprietăți săpunuri
  • Detergenți
    • 1) Clasificare
    • 2) Proprietăți detergenți