view_headline Cuprins

  • Compuși carboxilici
    • 1) Nomenclatură
    • 2) Clasificare
      • 2. 1) Acizi monocarboxilici saturați
      • 2. 2) Acizi nesaturați
      • 2. 3) Acizi dicarboxilici saturați
      • 2. 4) Acizi aromatici
    • 3) Nomenclatura radicalilor acizilor carboxilici
    • 4) Izomerie
    • 5) Metode de obținere
      • 5. 1) Alcani superiori sau ramificați
      • 5. 2) Din alchene si poliene
      • 5. 3) Din acetilenă
      • 5. 4) Din hidrocarburi aromatice
      • 5. 5) Din derivați trihalogenați geminali
      • 5. 6) Din alcooli
      • 5. 7) Fermentație alcoolică a etanolului
      • 5. 8) Din aldehide
      • 5. 9) Din esteri
      • 5. 10) Din cloruri acide
      • 5. 11) Din anhidride acide
      • 5. 12) Din amide
      • 5. 13) Din nitrili
      • 5. 14) Reacția de carboxilare
    • 6) Proprietăți fizice
    • 7) Proprietăți chimice
      • 7. 1) Reacția cu metalele reactive
      • 7. 2) Deshidratarea acizilor dicarboxilici
      • 7. 3) Esterificarea cu alcooli
      • 7. 4) Decarboxilarea
      • 7. 5) Oxidarea
      • 7. 6) Descompunerea
      • 7. 7) Condensare cu amoniac și amine
      • 7. 8) Reacția cu PCl5
      • 7. 9) Ionizarea
      • 7. 10) Aciditatea