Easter Sale

 

până la -35%
Valabil 16 aprilie - 7 mai 2024

Tags
Chimie Anatomie Lectii chimie Lectii anatomie Grile anatomie Grile chimie Grile medicină rezolvate Simulare Simulare medicina Simulare stomatologie Simulare farmacie

Dragi profesori

Acest post as vrea sa il adresez si profesorilor, nu numai viitorilor candidati la Medicina! Nu mai stresati copiii! Nu-i mai certati, nu le mai faceti morala pana li se inrosesc urechile, nu mai aduceti fetite impresionabile in pragul crizelor de plans! La ce va ajuta sa obtineti o sedinta de meditatii in plus? Credeti ca vor deveni ei mai destepti sau voi mai bogati intr-o sedinta doua? Pentru ca alta logica pt a face un copil de 19 ani sa planga in vacanta de iarna (sau oricand altcandva) nu gasesc!

Dragi profesori, sunteti obisnuiti cu examene, cu materie muulta de invatat in viata dumneavoastra! Obiectiv vorbind, daca ati primi acum manualul de anatomie sau cele aproximativ  300 de reactii la chimie sa le invatati la prima vedere, in cat timp le-ati invata? 3 zile? O saptamana? Stand 12 ore pe zi cu ele in brate? 1 luna? Facand lectura usoara seara de seara intre un bestseller si un pahar de vorba cu prietenii?  Sunt curioasa daca ar putea sa imi rapunda cei care au trecut prin aceasta experienta ce parere au!

Dar dragi copii, singurul vostru minus este ca voi nu stiti sa invatati! Nu este multa materie, nu este grea si nu este tarziu!!! Intrebati orice student la medicina, repet ORICE student la medicina dupa prima sesiune ce parere are despre fituica aceasta de manual cum ar zice unii:)! (nu ca as critica manualul, chiar este printre putinele din care proportia de memorare pe termen lung este atat de mare!)  Poate putin exagerand, poate cu putina grandomanie, probabil cu foarte multa nostaligie, cei mai multi studenti va vor spune ca cel mai probabil manualul de anatomie l-ar invata acum intr-o noapte!!! O noapte???!!! Si voi mai aveti  6 luni!! De ce va stresati? De ce plangeti? De ce va panicati?

Nu perpetuati aceasta stare de panica! Dupa ce inveti un an, (mai mult sau mai putin) la ce va ajuta sa aveti un blocaj in timpul examenului? Stiti cati copii iesiti din examen, incep sa planga la poarta ca stiau 1,2,9 intrebari dar s-au blocat? Mi-ar placea ca macar elevii de clasa a 11 a acum sa vina la vara cu mine, sa asteptam canditatii sa isi faca iesirea! Luam pulsul examenului cum s-ar spune! Veti vedea alta fata a cum si ce trebuie sa invatati, cum sa va purtati!! Cel putin 10% sufera de un blocaj mai mic sau mai mare! Sa mai vorbesc de lesinuri? Stari de rau?

Dragii mei, increderea in voi este cel mai mare drog pe care il puteti lua, cea mai buna lecitina/memoplus/ginko biloba vreti voi sa consumati! Daca sunteti increzatori in fortele proprii, daca munciti pt scopul vizualizat si daca nu uitati ca o singura data aveti 19 ani si va fi cu adevarat ultimul an fara griji, atunci veti stii sa faceti fata stresului cu brio!

Ganditi-va ca acum aveti un sistem osos si unul muscular de 10 pagini iar la anu veti avea..hmmm...aproximativ 1200 de pagini numai despre aceste doua capitole. Ganditi-va ca acum aveti 12 nervisori cranieni cu cateva functii, 7 cai ascendente la care pana la urma nu treb sa le retineti decat numele ca restul va spun ele ce fac si unde se duc si 3 categorii de descendente...aaa sa nu uitam de marele tabel simpatic/parasimpatic care oricum se scrie singur numai daca va ganditi la organul in cauza si ce ar trebui sa faca el normal sau in alerta! Muult avand in vedere ca peste 2 ani o sa invatati aproximativ 200 de ore numai la scoala despre acest subiect ... plus studiu individual! Asta in 4 luni doar! Iar examenul va insemna sa stati pe la facultate de pe la 8 dimineata pana pe la 8 seara ...si de ce nu si pana la 10 seara ca doar s-a mai intamplat, timp in care veti da de fapt 3 examene cu 3 comisii diferite si fiecare este eliminatoriu! Nu vor mai fii mami cu tati la poarta, nu va mai fi ciocolatica si sticluta de suc pe banca si aaa, nu va mai fi banca pt ca ar fi greu sa furnizeze facultatea 1000 de banci numai pentru un singur an pe holurile ei nu e asa? Veti sprijinii peretii facultatii citind si recitind, infometati, insetati, nervosi, obositi si nu veti mai plange pt ca nu aveti timp de plans iar un student la medicina nu e asa usor impresionabil, un student la medicina trebuie sa fie rational, rece, distant pt a putea analiza simptomele si analizele in mod obiectiv si pt a pune un diagnostic corect!

Inchei aceasta mica suparare a mea ce nu ma lasa sa dorm vineri noaptea spunandu-va ca oricare dintre voi, chiar daca incepe acum sau in martie, chiar daca nu vrea sau nu are bani de meditatii, cu vointa si incredere in sine poate sa ia nu 75 de puncte ci PESTE 85 pentru ca materia nu este grea iar creierul vostru dornic de medicina este pregatit pt cantitatea si tipul de materie oferit in momentul asta de manualele din programa! Succes!

navigation
Cu ce te
putem ajuta?