Află când au loc Simulările Oficiale UMF 2024!

Tags
Chimie Anatomie Lectii chimie Lectii anatomie Grile anatomie Grile chimie Grile medicină rezolvate Simulare Simulare medicina Simulare stomatologie Simulare farmacie

Lobulul hepatic

Lobulul hepatic

Astăzi ne jucăm și învățăm lobulul hepatic, unitatea morfo-funcțională a ficatului...A nu se confunda cu lobul hepatic, ficatul având doi lobi principali, unul stâng și unul drept. Pe site www.meditatii-medicina.ro găsiți lecții explicate, cu desene din manual detaliate pentru a fi mai bine pregătiți în examen... Puteți accesa o singură lecție sau un pachet cu toate lecțiile să aveți totul în același loc până la examen... La finalul lecțiilor găsiți și teme (150 grile nivel ușor-mediu la început, pentru fixarea materiei) cu explicații ale răspunsurilor. Accesați apoi statisticile pentru a vedea unde putem îmbunătăți procesul de învățare!

Digestia și absorbția proteinelor

Seria Acidității

Seria Acidității

Seria acidității este unul din cele mai interesante subiecte abordate în examen și cu capcane drăguțe. Am încercat să schematizez aici clasele de acizi ca să nu fim nevoiți să memorăm constante de aciditate pentru a ne descurca în grile.

Glande - Legăturile hipotalamo-hipofizare

Glande - Legăturile hipotalamo-hipofizare

Legăturile anatomice și funcționare ale hipotalamusului, cel care controlează majoritatea glandelor endocrine prin intermediul hipofizei.

Glande - efecte metabolice ale hormonilor

Noul An vine cu energie, dorință de muncă și ambiție pentru note mari așa că... să începem din timp :)! Noul joc va fi cu scheme și desene din lecții ca să ne readucem aminte și o griluță să nu ne pierdem antrenamentul :)! Have fun!

Alchine demo

Analizatorul auditiv

Un filmulet f interesant despre ureche si cum functioneaza aceasta, imagini f sugestive mai ales pt melcul membranos. Enjoy!

Analizatorul Vizual #MaterieAdmitereMedicina | meditatii-medicina.ro

Analizatorul Vizual #MaterieAdmitereMedicina | meditatii-medicina.ro

O minunata reprezentare a ochiului uman, va invit sa o urmariti!

Lectii audio Sistem Muscular - demo

Viata interna a celulei

Un filmulet foarte dragut si interesant despre procesele ce au loc la nivel de celula! Ceea ce este uimitor este ca tot ceea ce este prezentat in cele 8 minute se intampla de fapt in acelasi timp, nu sunt 8 minute din viata unei celule ci o secunda dar totul este prea complex pentru a  fi urmarit in timp real! Enjoy!

Punți de hidrogen

Punți de hidrogen

Substanțele cu hidrogeni polari ce se pot lega de electroni neparticipanți ai altor atomi formează punți de hidrogen ceea ce influențează punctele de fierbere, de topire, solubilitatea, vâscozitatea. Să detaliem puțin...

navigation